Linkuri accesibilitate

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului României


Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

În România, senatorul ALDE și fost ministru de externe Teodor Meleșcanu a fost ales astăzi președinte al Senatului României – al doilea om în stat – înlocuindu-l pe liderul ALDE Calin Popescu-Tăriceanu, după ce partidul acestuia s-a retras de la guvernare.

Meleșcanu face politică activă, ca membru al unui partid, din a doua jumătate a anilor 90, când, după posturi de secretar de stat și de ministru de externe, a devenit membru PSD.

Meleșcanu a fost și fondatorul ApR, formațiune care s-a rupt în 1997 de PSD, în vremea opoziției acestui partid sub conducerea lui Ion Iliescu. ApR a rezistat pe scena politică doar până în 2000, când, ratarea pragului de intrare prin forțe proprii în Parlament, a dus la absorbția acestui partid de către PNL, în cadrul unificării liberale, create de Valeriu Stoica între 2000 și 2004.

Meleșcanu a plecat de la PNL la conducerea SIE, propus de Traian Băsescu, și a devenit membru al partidului lui Călin Popescu Tăriceanu după ce a candidat la prezidențialele din 2014. ALDE i-a dat din nou postul de ministru de Externe, pe care l-a pierdut odată cu plecarea ALDE din guvernul Vioricăi Dăncilă.

XS
SM
MD
LG