Linkuri accesibilitate

La Chișinău, șapte persoane s-au înscris în concursul pentru funcția de procuror general


Procuratura Generală a dat publicități lista candidaților care au depus cereri de participare la concursul pentru funcția de Procuror General:

1. GROPA Maxim - procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale;

2. ISTRATE Anatolie – avocat, ex-procuror;

3. IVANOV Vsevolod - Procuror în Procuratura mun.Chișinău, Oficiul Rîșcani;

4. EREMCIUC Roman - Procuror, adjunct al Procurorului-șef al Procuraturii mun.Chișinău, șef al Oficiului Centru;

5. POPA Igor - Procuror, ex - Adjunct al Procurorului General;

6. POPOV Ruslan - Procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale;

7. BULAT Eduard - Adjunct al Procurorului General.

Potrivit agenției IPN, șase dosare din șapte au fost depuse marți, 10 septembrie, în ultima zi a termenului limită. Surse din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor au declarat pentru IPN că în următoarele cinci zile lucrătoare, pe pagina de internet a Consiliului urmează să fie publicate CV-ul, scrisoarea de motivare și conceptul de management și dezvoltare instituțională a Procuraturii, prezentate de fiecare candidat. Potrivit Regulamentului CSP, candidații eligibili la prima etapă sunt supuși testării la poligraf. În termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data limită pentru depunerea dosarelor, Consiliul întocmește lista candidaților care au depus dosarele complete și întrunesc condițiile de participare la concurs, iar interviul pentru alegerea procurorului general este organizat în cel mult 30 de zile lucrătoare de la data publicării listei menționate, cu condiția recepționării tuturor avizelor din partea autorităților competente. Funcția de procuror general a rămas vacantă după demisia lui Eduard Harunjen, pe 11 iulie.

XS
SM
MD
LG