Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe Nicu Popescu va purta negocieri la Moscova cu omologul său rus Serghei Lavrov


Ministerul de externe de la Moscova
Ministerul de externe de la Moscova

Ministrul de externe Nicu Popescu va pleca astăzi la Moscova pentru discuții cu omologul său rus Serghei Lavrov. Un comunicat de presă al diplomației de la Chișinău anunță că Popescu va discuta cu Lavrov despre „modalitățile concrete de normalizare a relaţiilor bilaterale, căile de restabilire a dialogului politic şi cooperării comercial-economice”.

De asemenea, ministrul moldovean de externe „va reitera necesitatea retragerii necondiţionate şi complete a militarilor şi muniţiilor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Potrivit unui comunicat difuzat de ministerul rus de externe, negocierile ar urma „să impulsioneze relațiile bilaterale pe diverse planuri”. Fiind prima vizită a noului ministru de la Chișinău la Moscova, după schimbarea puterii în Republica Moldova, va fi „actualizată” întreaga agendă a relațiilor bilaterale „pe baza principiilor conținute în Tratatul de prietenie și cooperare din 2001”, se mai spune în comunicat.

Externele de la Moscova mai anunță că o temă separată va fi „actualizarea și îmbunătățirea” bazei normative și legislative dintre cele două țări care conține peste 170 de documente.

Cei doi miniștri vor acorda o „atenție cuvenită” problematicii comerciale și economice și vor face un schimb de opinii asupra „perspectivelor cooperării în domeniul energetic, al investițiilor și agriculturii”.

În centrul atenției va fi și „situația actuală a reglementării transnistrene, ținând cont de conturarea perspectivelor de activizare a dinamicii procesului de negocieri și sprijinul oferit pentru promovarea măsurilor de încredere dintre Chișinău și Tiraspol”, se mai spune în comunicatul de presă al ministerului de externe de la Moscova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG