Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că este circumspect în legătură cu prezența unor trupe de pacificare în Donbas


Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este circumspect în legătură cu prezența unor trupe de pacificare în Donbas și ea ar putea fi acceptată doar la granița de stat cu Rusia. Temerile sale sunt legate de faptul că acești pacificatori s-ar putea să nu mai plece niciodată din zonă.

„Eu sunt precaut, pentru că nu doresc ca un scenariu similar celui din Abhazia sau Transnistria să fie aplicat și în Donbas”, a spus Zelenski în cadrul celei de-a 16-a reuniuni anuale a „Strategiei Europene de la Yalta”, citat de presa ucraineană.

La aceiași conferință Volodimir Zelenski i-a mulțumit președintelui american Donald Trump pentru acordarea a 250 de milioane de dolari de asistență militară, ajutor ce fusese reținut anterior. Ajutorul este menit să contribuie la instruirea și echiparea forțelor ucrainene în lupta împotriva separatiștilor sprijiniți de Rusia din estul Ucrainei. Războiul din estul Ucrainei a fost declanșat în 2014, după anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia. In cei 5 ani de conflict armat peste 13 000 de oameni au fost omoriți.

XS
SM
MD
LG