Linkuri accesibilitate

PDM și-a anunţat candidatul în alegerile pentru funcţia de primar al Chișinăului


Vladimir Cebotari
Vladimir Cebotari

Deputatul democrat Vladimir Cebotari, fost ministru al justiției, este candidatul Partidului Democrat din Moldova pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Un anunț pe pagina de internet a fostei formațiuni de guvernământ precizează că Vladimir Cebotari va depune actele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală de Circumscripţie Chişinău (CECEC) joi, 19 septembrie.

Miercuri, CECEC a înregistrat alți doi candidați în scrutinul pentru funcția de primar al capitalei - Valerii Klimenco, din partea Partidului Șor, și Valeriu Munteanu, din partea Uniunii Salvați Basarabia, transmite IPN.

Până în prezent, autoritatea electorală a înregistrat cinci candidați care aspiră la funcția de primar al capitalei. Anterior au fost înregistrați Ion Ceban din partea Partidului Socialiștilor din Moldova, Andrei Donică din partea Mișcării Profesioniștilor „Speranța” și Teodor Cîrnaț din partea Partidului Politic „Mișcarea Poporului.

19 septembrie este termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar sau consilier local, anunță Comisia Electorală Centrală. Tot pe 19 septembrie este și ultima zi când pot fi desemnați candidații la funcția de deputat în cele patru circumscripții electorale uninominale (nr. 17, 33, 48 și 50), unde vor avea loc alegeri parlamentare noi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG