Linkuri accesibilitate

Protest la Moscova împotriva detenției actorului Pavel Ustinov


Mitingul din fața clădirii administrației prezidențiale. 18 septembrie 2019

Aproximativ 100 de actori au protestat astăzi individual, cum este legal, în fața clădirii administrației prezidențiale de la Moscova împotriva condamnării la închisoare pentru trei ani și jumătate a actorului Pavel Ustinov, acuzat că ar fi atacat un polițist la protestul neautorizat din 3 august de la Moscova. Potrivit înregistrărilor video de la protest, actorul nu a participat la miting și el a fost atacat de polițiști. Actorii purtau pancarte pe care era scris: „Cine urmează?”, „Eu, tu, întreaga țară”. Actorul a fost condamnat luni, deși a spus că este nevinovat.

În sprijinul eliberării lui, un grup mare de preoți ortodocși ca și personalități din lumea academică, a spectacolelor și a militanților pentru drepturile omului au semnat două petiții separate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat astăzi că „autoritățile au luat notă de manifestațiile în sprijinul actorului, dar că trebuie sa urmeze calea legală și să fie așteptată decizia apelului făcut de actor”.

În urma protestelor din luna trecută peste 2000 de oameni au fost arestați și mulți dintre ei au fost condamnați la diferite pedepse cu închisoarea.

Protestatarii cereau ca la alegerile locale din Moscova, care au avut loc pe 8 septembrie, să se permită și participarea candidaților independenți și ai opoziției.

XS
SM
MD
LG