Linkuri accesibilitate

Mihai Popșoi spune că acuzația cu privire la existența sau lipsa loviturii de stat „urmează să fie constatată de Procuratura Generală”


Mihai Popșoi
Mihai Popșoi

Deputatul Mihai Popșoi a declarat că, în calitate de președinte al Comisie parlamentare de anchetă, „acuzaţia cu privire la existența sau lipsa loviturii de stat este una mult prea gravă și urmează să fie constatată de Procuratura Generală”. Popșoi conduce Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa de puci anticonstituțional. Pe de altă parte, el a declarat că în calitate de cetățean al țării, „în situaţia când există două guverne, doi prim-miniștri, un cabinet al domnului prim-ministru Filip, ale cărui atribuții expiraseră, și un cabinet votat legitim de majoritatea parlamentară nou creată, e cumva destul de simplu să răspunzi la această întrebare”.

Deputatul nu a venit cu un răspuns clar când ar putea fi publicat raportul cu privire la circumstanțele de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional, termenul expirând pe 18 octombrie. Potrivit lui Popșoi, termenul de prezentare a raportului ar putea fi extins, dar nu mai târziu de sfârșitul acestui an.

XS
SM
MD
LG