Linkuri accesibilitate

Kremlinul spune că se așteaptă ca discuțiile dintre Putin și Trump „să rămână clasificate”


Președinții american și rus, Donald Trump și Vladimir Putin
Președinții american și rus, Donald Trump și Vladimir Putin

Kremlinul a spus că se așteaptă ca discuțiile între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele american, Donald Trump, să rămână clasificate și să nu aibă soarta celei între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și Donald Trump, care a fost publicată, ducând la declanșarea procedurilor de impeachment împotriva președintelui american.

În opinia lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, publicarea transcrierii convorbirii este „neobișnuită”, iar norma diplomatică tradițională, de a păstra confidențialitatea acestor convorbiri, ar trebui păstrată. „Sperăm ca relațiile noastre bilaterale, care au deja suficiente probleme, să nu fie puse în situații similare”, a spus Peskov.

În convorbirea din 25 iulie, președintele Donald Trump i-a cerut liderului de la Kiev să-i investigheze pe fostul vicepreședinte democrat, Joe Biden, și pe fiul acestuia care a fost membru al unui Consiliu director al unei companii de gaze ucrainene.

Democrații din opoziție susțin că președintele Trump a făcut presiuni asupra liderului de la Kiev pentru a obține avantaje politice în viitoarea campanie electorală pentru prezidențialele din 2020, în care fostul vicepreședinte democrat este în fruntea listei candidaților democrați ce ar putea intra în cursa electorală încălcând astfel legislația americană. Președintele Donald Trump neagă că ar fi încălcat vreo lege și susține că este „o noua vânătoare de vrăjitoare” din partea opoziției democrate.

Dmitri Peskov a spus vineri că întreaga afacere este „una strict internă americana” și că Moscova „nu intenționează să se amestece”.

XS
SM
MD
LG