Linkuri accesibilitate

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a primit o citație pentru audieri din partea Procuraturii Anticorupție


La un protest anticorupție la Chișinău în 2015

Procuratura Anticorupție l-a citat pentru miercuri la audieri pe președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, care este cercetat penal într-un dosar de îmbogățire ilicită intentat pe 23 septembrie, dar care nu se află în țară, relatează Ziarul de Gardă. Procurorii au transmis citația membrilor familiei lui Druță, după ce i-au percheziționat vila din Chișinău, astăzi. Ceva mai devreme, portalul bizlaw.md a relatat că Druță a trimis o notă Parlamentului, anunțând că își va da demisia la începutul săptămânii viitoare „pentru a evita (...) suspiciuni în adresa întregului sistem judecătoresc”.

Cazul se află în centrul unei confruntări între Guvernul Sandu care și-a propus să facă eforturi pentru curățarea sistemului de justiție și o parte a judecătorilor. Oponenții reformelor, care spun că apără independența justiției amenințată de politicieni, au organizat vineri o adunare cerând revocarea Consiliului Superior al Magistraturii după ce acesta a încuviințat urmărirea penală a lui Druță.

Dacă nu vine miercuri la audieri, a spus Ziarului de Gardă purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție, magistratul urmează a fi anunțat în căutare.

XS
SM
MD
LG