Linkuri accesibilitate

Maia Sandu cere anchetă riguroasă în cazul șoferiței cu antecedente care a provocat accidentul din Chișinău


Politicienii de la Chișinău continuă să reacționeze la accidentul de circulație de luni în care o șoferiță cu antecedente a lovit cu mașina un troleibuz, ucigând un om și rănind aproximativ 25.

Prim-ministra Maia Sandu a declarat că cele întâmplate arată cât de slabe sunt instituțiile statului și vulnerabile în fața corupției. „Mă întreb cum se poate că o persoană care a avut 5 cauze penale (pentru încălcări în trafic – n.red.), cum această persoană e lăsată să conducă un automobil”, a spus Sandu la începutul ședinței de miercuri a Guvernului. Ea a cerut ministerelor Justiției și Afacerilor Interne o anchetă riguroasă, precum și propuneri de înăsprire a legislației.

Președintele Igor Dodon a anunțat că l-a distins cu „meritul civic” pe șoferului troleibuzului, Vasile Secrieru, spunând că, în ciuda impactului, acesta a reușit să manevreze astfel încât să ocolească stația de așteptare în care se aflau oameni.

Autoritățile au precizat între timp că șoferița de 34 de ani, care se află în stare gravă la spital, conducea în stare de ebrietate în momentul accidentului de luni. La volanul unui Posche Cayenne, ea a intrat în troleibuz cu 130 de kilometri la oră, în sectorul Buiucani al capitalei, după ce traversase la roșu. Un pasager din mașină a murit pe loc, iar o pasageră din troleibuz se află în stare gravă la spital. Șoferiței i-a fost suspendat de mai multe ori permisul de conducere în ultimii nouă ani, a fost condamnată inclusiv pentru conducere în stare de ebrietate, ispășind și o pedeapsă de jumătate de an de închisoare.

XS
SM
MD
LG