Linkuri accesibilitate

Procurorii au aplicat sechestru pe mai multe bunuri ale companiei Air Moldova


Procurorii au aplicat sechestru pe bunuri ale companiei Air Moldova în valoare de circa 670 de milioane de lei. Printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar și două aeronave, informează agenția IPN.

Într-un comunicat de presă, Centrul Național Anticorupție menționează că acțiunile s-au desfășurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea întreprinderii de stat Air Moldova. În fapt, este vorba despre un șir de tranzacții fictive care au condus la privatizarea companiei aeriene. Aplicarea sechestrului are ca scop evitarea riscurilor de înstrăinare a patrimoniului întreprinderii.

CNA precizează că activitatea economică a Air Moldova nu este afectată de acțiunile procesual-penale întreprinse pe dosar.

Compania Air Moldova a fost vândută în octombrie anul trecut către compania Civil Aviation Group SRL, care gestionează compania aeriană românească Blue Air. Comisia parlamentară de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice în perioada anilor 2013-2019 a constatat că scopul privatizării companiei Air Moldova nu a fost realizat și există suspiciuni rezonabile despre faptul că proprietatea statului a fost delapidată, după care a fost privatizată cu grave încălcări de procedură, scrie IPN.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG