Linkuri accesibilitate

Președintele Trump confirmă speculațiile că intenționa să aibă o întrevedere cu omologul său iranian în marginea Adunării Generale ONU


Președintele american Donald Trump și președintele iranian Hassan Rouhani
Președintele american Donald Trump și președintele iranian Hassan Rouhani

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că omologul său iranian Hassan Rouhani a vrut să-l întâlnească la ONU luna trecută, dar Washington-ul a refuzat să ridice măcar parţial sancţiunile impuse Teheranului şi întâlnirea nu a mai avut loc. Au existat speculaţii intense în timpul Adunării Generale ONU că cei doi preşedinţi s-ar putea întâlni pentru o discuţie pe teme precum armele nucleare şi conflictele din Orientul Mijlociu, pe fundalul tensiunilor mari dintre Statele Unite și Iran. Acestea se agravaseră după atacul din septembrie cu drone împotriva unor instalaţii petroliere cheie din Arabia Saudită, puse de Washington pe seama Iranului care respinge orice responsabilitate.

Anul trecut, președintele Donald Trump a scos Statele Unite din acordul nuclear internațional din 2015 cu Iranul, care obliga Teheranul să renunțe la programul militar nuclear în schimbul ridicării treptate a sancțiunilor internaționale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG