Linkuri accesibilitate

Președintele Turciei Recep Erdogan a anunțat declanșarea unei ofensive a trupelor turcești în nord-estul Siriei


Piese de artillerie în partea turcească a graniței cu Siria în apropiere de Akcakale, provincia Sanliurfa, 8 cotombrie 2019.
Piese de artillerie în partea turcească a graniței cu Siria în apropiere de Akcakale, provincia Sanliurfa, 8 cotombrie 2019.

Cîteva explozii de mari dimensiuni au avut loc în orașul sirian Ras al Ain, de la granița cu Turcia, după ce președintele acestei țări Recep Erdogan a anunțat miercuri declanșarea unei ofensive a trupelor turcești în nord-estul Siriei. Ofensiva turcă are loc după ce președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat retragerea trupelor americane din zonă. Erdogan a precizat într-o postare pe Twitter că la operațiunea numită „Pacea de primăvară” ia parte și așa-numita Armată națională siriană (o grupare rebelă susținută de Ankara), și e îndreptată împotriva militanților kurzi și a membrilor grupării Statul Islamic din nordul Siriei. Turcia a amenințat de multe ori să-i atace pe luptătorii kurzi, pe care autoritățile de la Ankara îi consideră teroriști. Înainte de anunțul lui Erdogan, televiziunea turcă a relatat că aviația turcă a bombardat pozițiile kurzilor sirieni de-a lungul graniței cu Turcia.

XS
SM
MD
LG