Linkuri accesibilitate

Cel mai înalt diplomat american din Ucraina va fi audiat în Congres, în cadrul anchtei de „impeachment” a președintelui Trump


Președintel aemrican Donald Trump și omologul ucrainean, Volodimir Zelensky.
Președintel aemrican Donald Trump și omologul ucrainean, Volodimir Zelensky.

Însărcinatul cu afaceri american la Kiev, William Taylor, cel mai înalt diplomat la ambasada Statelor Unite de la Kiev, va depune marți mărturie în fața comisiilor din Congres care conduc audierile în procesul de suspendare din funcție a președintelui Donald Trump. Este de așteptat ca Taylor să explice o serie de eveniment care au avut loc după discuția telefonică din iulie între președintele Trump și omologul său ucrainean Volodimir Zelennsky, discuție care a avut loc în timp ce Casa Albă blocase un important ajutor militar de peste 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, aprobat deja de Congres. În cursul discuției, Trump i-a cerut lui Zelensky o „favoare” și anume să ancheteze activitatea în Ucraina a fostului vicepreședintele democrat Joe Biden și a fiului acestuia Hunter. Hunter era în conducerea unei controversate firme ucrainene de gaze. Joe Biden este unul din potențialii contracandidați democrați ai lui Trump în alegerile prezidențiale din 2020. Pentru moment nu există nici o dovadă că Biden ar fi încălcat legea.

Democrații din Conngres vor să afle mai multe despre un schimb de mesaje din septembrie între Taylor și fostul emisar special pentru Ucraina Kurt Volker și ambasadorul american la UE Gordon Sodland în care se pare că Taylor pune sub semnul întrebării corectitudinea politicii Casei Albe în Ucraina.

XS
SM
MD
LG