Linkuri accesibilitate

Twitter a anunțat că va interzice toate reclamele politice pe platforma sa


Emblema Twitter printată în 3D.
Emblema Twitter printată în 3D.

Twitter a anunțat că va interzice toate reclamele politice pe platforma sa, spunînd că audiența acestor mesaje „ar trebui cîștigată, nu cumpărată.”

„În timp ce reclamele pe internet sînt incredibil de puternice și foarte eficiente pentru cei care le comericializează, această putere aduce riscuri semnificative vieții politice, pentru că poate fi folosită la influențarea voturilor, pentru a afecta viețile a milioane de oameni”, a scris directoul executiv de la Twitter, Jack Dorsey.

Într-o altă postare, Dorsey a spus că reclamele politice de pe Internet prezintă „provocări cu totul noi pentru discursul civic: optimizarea automată a mesajelor și micro-targetting, informații înșelătoare neverificate și falsuri grosolane”.

„A plăti pentru creșterea audienței discursului politic are ramificații semnificative cărora infrastructura democratică de azi e poate nepregătită se le facă față. Merită să facem un pas în spate ca să rezolvăm asta”, a mai scris Dorsey.

Facebook, rețeaua de socializare rivală Twitter-ului, a fost criticată cînd a anunțat în octombrie că nu va verifica reclamele politicienilor sau campaniile lor. Rețelele de socializare sînt urmărite atent înainte de alegerile prezidențiale americane din noiembrie 2020.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG