Linkuri accesibilitate

La Moscova a fost reluat procesul intentat regizorului de teatru Kiril Serebrennikov


Kiril Serebrennikov la tribunal, Moscova 1 noiembrie 2019

Un tribunal de la Moscova a reluat în 1 noiembrie procesul intentat regizorului de teatru Kiril Serebrennikov. În 11 septembrie, tribunalul orășenesc de la Moscova și Curtea Supremă au respins decizia Tribunalului moscovit Meșcianski de a trimite cazul înapoi procurorilor, din cauza unor paragrafe „inconsistente și controversate” ale actului de acuzare.

Regizorul Serebrennikov și alte trei trei persoane sînt acuzate de deturnarea a 133 de milioane de ruble (echivalentul a două milioane de dolari) din fonduri de stat atribuite, între 2011-2014, Studioului al Șaptelea, o organizație non-profit înființată de Serebrennikov. Acesta a participat la mai multe proteste antiguvernamentale, și s-a declarat îngrijorat de influența din ce în ce mai mare a Bisericii ortodoxe ruse.

Kiril Serebrennikov a afirmat că este nevinovat, calificînd acuzațiile împotriva lui drept absurde. Arestarea regizorului în 2017 a provocat un val de critici internaționale, iar autoritățile ruse au fost acuzate că acționează împotriva personalităților culturale care nu îl agreează pe președintele Vladimir Putin.

XS
SM
MD
LG