Linkuri accesibilitate

În România, premierul desemnat Ludovic Orban prezintă astăzi parlamentului cabinetul său de centru-dreapta și va cere votul de învestitură


Liderul Partidului Național Liberal Ludovic Orban, imagine de arhivă

În România, premierul desemnat Ludovic Orban prezintă astăzi parlamentului cabinetul său de centru-dreapta și va cere votul de învestitură. Liderul liberalilor români desemnat de președintele Klaus Iohanis să formeze noul guvern după demiterea cabinetului Dăncilă al social-democraților (PSD) s-a arătat încrezător că va obține suficiente voturi. Duminică, Orban a estimat că va obține între 237 și 243 de voturi față de minimul de 233, inclusiv de la PSD și de la Partidul Pro România al fostului premier Victor Ponta.

Urmăriți aici live blog de la dezbaterile din Parlamentul României.

Într-o postare pe Facebook, Ponta l-a acuzat de trădare pe colegul său de partid, fostul premier Mihai Tudose, afirmând că acesta ar fi negociat cu premierul desemnat acordarea voturilor Pro România pentru noul guvern. În vârstă de 56 de ani, Ludovic Orban a spus că dacă va fi învestit, guvernul său va reduce birocrația, va mări investițiile în infrastructură, va echilibra bugetul și va întări independența justiției atacată de fostul guvern Dăncilă.

XS
SM
MD
LG