Linkuri accesibilitate

Deputații celor două fracțiuni ale blocului ACUM ar putea merge împreună la consultările inițiate de Dodon


Președintele Igor Dodon în Parlament, 9 iunie 2019
Președintele Igor Dodon în Parlament, 9 iunie 2019

Deputații celor două fracțiuni ale blocului ACUM – PAS și Platforma DA - vor veni, cel mai probabil, împreună la consultările de mâine, inițiate de președintele Igor Dodon, transmite IPN, citând fruntași ai celor două formațiuni, vicepreședinții legislativului Mihai Popșoi și Alexandru Slusari.

După o ședință a deputaților socialiști, la care a participat și Igor Dodon, șeful statului a invitat fracțiunile din majoritatea parlamentară la discuții vineri, 8 noiembrie, la ore diferite.

După ședința fracțiunii PSRM, Dodon a spus că atât el, câși și „colegii socialiști” nu acceptă „promovarea unor inițiative care contravin Constituției”, dar și acordurilor semnate între PSRM și ACUM. El a mai zis că șansele înaintării unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu sunt mari, însă lucrurile se vor limpezi după consultări.

La rândul său, lidera socialiștilor, șefa Legislativului Zinaida Greceanîi a declarat că majoritatea parlamentară trebuie menținută cu orice preț și că aceasta este poziția fracțiunii, potrivit unui comunicat de presă al PSRM.

Greceanîi a mai spus că socialiștii o așteaptă mâine la ședința fracțiuni pe șefa guvernului Maia Sandu, înaintea ședinței în plen a Parlamentului la care ar urma să fie discutată legea asumată prin răspundere de către Guvern care modifică modul de desemnare a Procurorului General.

XS
SM
MD
LG