Linkuri accesibilitate

La Praga au fost marcați duminică 30 de ani de la Revoluția de Catifea care a dus la căderea regimului comunist din Cehoslovacia (VIDEO)


Praga, 17 noiembrie 2019.

La Praga au fost marcați duminică 30 de ani de la Revoluția de Catifea care a dus la căderea regimului comunist din Cehoslovacia. Ci această ocazie, premierul miliardar al Cehiei, Andrej Babiš, și-a exprimat regretul în legătură cu trecutul său comunist. Mogulul populist a vorbit la o ceremonie aniversară, la care au participat premieri și demnitari din țările vecine, la numai o zi după ce 250 de mii de cehi au protestat împotriva sa, la una din cele mai mari demonstrații la Praga din ultimele decenii.

Proteste masive la Praga, în ajunul comemorării Revoluției de catifea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:14 0:00

Opoziția îl consideră pe Babiš un pericol pentru democrație și îi cere demisia din cauza suspiciunilor de fraudă cu fonduri europene și conflict de interese. Astăzi, Babiš a spus că „nu este mândru” de faptul că a fost membru al Partidului Comunist în anii 1980 și că își exprimă gratitudinea față de cei „mai curajoși” decât el, ca fostul președinte ceh Vaclav Havel, care au luptat contra regimului comunist. El respinge acuzațiile de corupție și spune că nu are motive să-și dea demisia din fruntea guvernului.

XS
SM
MD
LG