Linkuri accesibilitate

România: după înfrângerea în alegeri, Viorica Dăncilă s-ar putea retrage de la conducerea PSD


Vioria Dăncilă votează în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, București 24 noiembrie 2019

După înfrângere clară suferită în alegerile prezidențiale din România, lidera social-democrată, Viorica Dăncilă ar urma să își anunțe marți demisia din funcția de președinta a PSD la ședința Comitetului Executiv al partidului . Viorica Dăncilă ar fi acceptat să renunțe la conducerea partidului după o discuție finală cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, declară surse din PSD.

Mai multe: romania.europalibera.org.

Alegerile de duminică au fost câștigate clar de președintele Klaus Iohannis cu 66% din voturi, față de ca 33% pentru Viorica Dăncilă, cel mai slab rezultat al unui candidat social-democrat în alegerile prezidențiale.

Peste 96% din alegătorii români din R. Moldova care au votat pe 24 noiembrie, și-au dat votul pentru Klaus Iohannis. Participarea românilor de peste hotare la alegerile prezidențiale a fost deosebit de pare, peste 900 de mii au votat. Participarea a fost facilitată de faptul că în diaspora s-a votat trei zile, s-a putut votat și prin corespondență iar numărul secțiilor de votare a fost mărit substanțial.

XS
SM
MD
LG