Linkuri accesibilitate

Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața și aproximativ 600 sute au fost rănite în urma unui cutremur în Albania (VIDEO)


Militari și salvatori transportând supraviețuitori la Thumane, Albania. 26 noiembrie 2019

Autoritățile din Albania spun că cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața și aproximativ 600 sute au fost rănite în puternicul cutremur de pământ de azi dimineață, iar salvatorii continuă căutarea supraviețuitorilor. Cu o magnitudine de 6,4 grade, este cel mai puternic cutremur produs în Albania în ultimele decenii. El a avut loc la ora 3:54, la o adâncime de 10 kilometri, la aproximativ 30 de kilometri vest de Tirana, conform Institutului de geofizică al Statelor Unite (USGS). Cutremurul a fost urmat de o serie de replici, inclusiv una de 5,4 grade, cu epicentrul în Bosnia, a informat Centrul seismologic europeano-mediteraneean. În Albania, cel mai afectat au fost orașele Durres şi Thumane unde câteva blocuri de locuit s-au prăbușit. „Sunt momente dramatice în care trebuie să ne păstrăm calmul, să ne sprijinim unii pe ceilalți”, a spus premierul albanez Edi Rama într-un mesaj către concetățeni. Președintele Ilir Meta a mers în orașul Thumane, spunând că eforturile salvatorilor sunt îndreptate către căutarea supraviețuitorilor printre ruine.

Supraviețuitori ai cutremurului din Albania
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:19 0:00


Vecinele Albaniei, țări ale Uniunii Europene și Statele Unite au propus autorităților albaneze sprijin. România a spus că trimite în Albania două aeronave militare cu 52 de salvatori.

XS
SM
MD
LG