Linkuri accesibilitate

Egor Jukov, tânărul blogger condamnat de regimul lui Putin: „Scopul meu este să devin președintele Rusiei”


Egor Jukov în fața instanței de la Moscova, imediat după eliberare
Egor Jukov în fața instanței de la Moscova, imediat după eliberare

Egor Jukov, tânărul student de la Moscova care a fost condamnat de autoritățile ruse la trei ani de închisoare cu suspendare, a anunțat că se va lansa în politică și scopul său este de a deveni președintele Rusiei. „Ultimul președinte al Rusiei de care va depinde ceva, dacă pe scurt”, a declarat Egor Jukov în primul său interviu acordat după eliberare televiziunii rusești Dojdi.

„Generația Harry Potter” și protestele de la Moscova
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:07:08 0:00


Jukov, student al Înaltei Școli de Studii Economice de la Moscova, a fost acuzat de „incitare la extremism” și arestat în timpul protestelor din această vară de la Moscova, când poliția a folosit forța pentru a dispersa tineri care protestau împotriva refuzului de a înregistra candidații independenți la alegerile locale din Moscova. Principalul cap de acuzare l-a constituit un vlog înregistrat de Egor Jukov, unde tânărul povestea despre metodele protestului pașnic.

Mai mulți comentatori de la Moscova au remarcat discursul coerent al tânărului și susținerea pe care Egor Jukov o are în rândul tinerilor, comentând că, în mod paradoxal, datorită abuzurilor puterii în Rusia s-a născut o nouă „stea politică”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG