Linkuri accesibilitate

Facebook a eliminat o rețea de conturi legate de partidul de guvernământ din Georgia


Compania Facebook a anunțat că a eliminat o rețea de conturi de socializare legate de Partidul Visul Georgian care și-a promovat politicile și a criticat opoziția.

Compania din SUA a declarat, pe 20 decembrie, că a șters 39 de conturi Facebook, 344 de pagini, 13 grupuri și 22 de conturi Instagram originare din Georgia.

Facebook a spus că persoanele din spatele rețelelor de conturi au încercat să-și ascundă identitatea și coordonarea.

Cu toate acestea, echipa de investigații a Facebook „a făcut legătura cu compania Panda, o agenție de publicitate din Georgia, și cu guvernul condus de Visul Georgian”, a spus Facebook.

Miliardarul Bidzina Ivanishvili, care și-a făcut banii în Rusia, este oligarhul din spatele partidului Visul Georgian.

Criticii îi acuză pe Ivanishvili și pe aliații săi că încercă să zădărnicească câștigurile democratice obținute cu greu, că încearcă să-i pedepsească pe nedrept pe adversarii politici și mijloacele mass-media care critică politica guvernului.

Georgia a fost zguduită de un val de mitinguri anti-guvernamentale din iunie încoace. Protestatarii au cerut reforme în sistemul electoral al țării, despre care partidele de opoziție spun că favorizează în mod nedrept partidul de guvernare al Visului Georgian.

Georgia va organiza alegeri parlamentare anul viitor.

XS
SM
MD
LG