Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump a dispus crearea Forței Spațiale, a șasea ramură a forțelor armate SUA


Donald Trump la Joint Base Andrews din Maryland, iunie 2019
Donald Trump la Joint Base Andrews din Maryland, iunie 2019

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat Legea privind autorizarea apărării naționale (NDAA), creând Forța Spațială a Statelor Unite, a șasea ramură a forțelor armate.

„Spațiul este cel mai nou domeniu de luptă de război din lume. Pe fondul amenințărilor grave la adresa securității noastre naționale, superioritatea americană în spațiu este absolut vitală. Și noi conducem, dar nu ne conducem suficient. Dar, în scurt timp vom avea un avantaj major”, a declarat Trump la Joint Base Andrews, înainte de a semna această lege.

Forța spațială este prima forță armată noua a Statelor Unite de când Harry Truman a creat Forța Aeriană în 1947. Este, de asemenea, cea mai mare reorganizare a Departamentului Apărării din 1986, când puterile președintelui, șefului statelor majore combinate au fost sporite în încercarea de eficientizare a luării deciziilor militare.

Schimbările tehnologice din ultimii 70 de ani de la crearea Forței Aeriene „au transformat caracterul activităților spațiale”, a declarat Pentagonul într-o declarație de presă după semnarea legii.

China și Rusia au făcut din spațiu o nouă arenă de rivalitate „și facem din nou ceea ce este necesar pentru a ne menține avantajul competitiv”, se mai arată în comunicatul Pentagonului.

Forța spațială va începe inițial cu 16.000 de angajați ai Forțelor Aeriene și va fi condusă de generalul Forței Aeriene John Raymond. Forța spațială va avea sediul în Pentagon, iar șeful acesteia va deveni membru al șefilor de Stat Major.

XS
SM
MD
LG