Linkuri accesibilitate

Poliţia a folosit gaze lacrimogene joi pentru a-i îndepărta pe protestatari de sediul partidului centrist al preşedintelui Franței


Ciocniri între poliție și protestatari împotriva reformării sistemului de pensii din Franța, Paris, 5 decembrie 2019.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene joi pentru a-i îndepărta pe protestatari de sediul partidului centrist al preşedintelui Emmanuel Macron, în timp ce greva împotriva reformei sale a sistemului de pensii continuă în Franţa.

Într-o alocuţiune televizată de Anul Nou, președintele Macron a declarat că aşteaptă de la prim-ministrul Edouard Philippe să găsească un compromis cu privire la reforma pensiilor cu „sindicatele şi grupurile de angajatori care doresc acest lucru”. Reforma pensiilor propusa de guvernul de la Paris prevede un sistem unic de pensionare și creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Circulaţia trenurilor şi transportul public din Paris au fost perturbate de grevă începând din 5 decembrie - cea mai lungă din istoria companiei feroviare de stat SNCF.

Reformele planificate ar elimina treptat dreptul lucrătorilor din sectorul de transport public să se pensioneze cu o pensie întreagă la vârsta de 52 sau 57 de ani.

Miniştrii urmează să se întâlnească cu sindicatele şi grupurile de angajatori la 7 ianuarie pentru a discuta unele aspecte ale planurilor de reformă.

XS
SM
MD
LG