Linkuri accesibilitate

Peste 100 de oameni de cultură din Rusia s-au solidarizat cu „deținuții politici”


Protest solitar la St. Petersburg, 24 ianuarie 2020

În Rusia, peste 100 de scriitori, jurnaliști, traducători, publiciști, critici literari și editori, alți oameni de cultură și activiști au semnat un apel public de solidaritate cu „deținuții politici”. În prezent, pe lipsa „deținuților politici” întocmită de centrul Memorial din Rusia se află 64 de persoane, majoritatea fiind condamnate pentru participarea la protestele anti-guvernamentale de la Moscova din vara anului trecut.

În scrisoare se spune, între altele, că pichetele săptămânale din capitală pentru eliberarea deținuților politici s-au extins și asupra altor orașe ale Rusiei.

„În fiecare zi răspândim adevărul despre voi, despre acuzațiile ce vi s-au adus, despre condamnările nedrepte. Zilnic, căutăm și găsim modalități de a-i ajuta pe cei dragi și apropiați vouă. Sperăm că acest apel va ajunge la fiecare dintre voi, în camera de detenție, pentru a vă convinge încă o dată că nu sunteți singuri, că zeci și sute de oameni se gândesc la soarta și la viitorul vostru și fac totul ce le stă în puteri pentru libertatea voastră și a noastră”, se spune în apelul oamenilor de cultură din Rusia.

XS
SM
MD
LG