Linkuri accesibilitate

Igor Dodon: protestul de la Chișinău al veteranilor care au luptat pe Nistru a fost organizat de anumite forțe politice


Chișinău, 2 martie 2020, în timpul zilei.
Chișinău, 2 martie 2020, în timpul zilei.

Președintele R.Moldova Igor Dodon a dat de înțeles că protestul de luni, 2 martie, de la Chișinău al veteranilor care au luptat pe Nistru a fost organizat de anumite forțe politice.

Într-o postare pe Facebook, Dodon a afirmat că în mulțime ar fi fost văzuți oameni care au luat parte în trecut la organizarea de acțiuni împotriva partidelor aflate în opoziție în timpul guvernării Partidului Democrat.

Premierul moldovean Ion Chicu a sugerat la rândul lui că protestul de luni din Piața Marii Adunări Naționale a fost organizat de forțe politice obscure, și a spus că acțiunea a fost „plină de istericale”.

Sute de protestatari au cerut demisia guvernului Chicu și a președintelui Igor Dodon la un protest în centrul Chișinăului organizat de Consiliul Național al Veteranilor de Război, la împlinirea a 28 ani de la izbucnirea conflictului militar de pe Nistru, pe 2 martie 199.

Liderii protestatarilor au spus spun că întregul guvern trebuie să demisioneze pentru că s-a solidarizat cu o declarație recentă a ministrului de externe, Aureliu Ciocoi, în care care acesta a părut să justifice rolul jucat de Rusia în conflict.

XS
SM
MD
LG