Linkuri accesibilitate

Ministrul Anatol Usatîi explică de ce banii promiși de Moscova întârzie să ajungă la Chișinău


Ministrul Anatol Usatîi
Ministrul Anatol Usatîi

Banii promiși de Rusia autorităților moldovene nu au ajuns deocamdată la Chișinău din cauza că la Moscova s-a schimbat guvernul, a sugerat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, marți seara, într-o emisiune la TVR Moldova. Suma totală rămâne a fi cea convenită inițial, în valoare de 500 de milioane de dolari, însă banii vor fi alocați în tranșe, prima fiind de 200 de milioane, a mai spus ministrul, citat de agenția IPN.

„În Federația Rusă a fost schimbat Guvernul și se așteaptă rectificarea bugetului. Dobânda de 2% este foarte avantajoasă dacă să facem referire la alte țări unde se discuta de 3,5%”, a declarat Anatol Usatîi.

Ministrul a comentat și afirmațiile din spațiul public, potrivit cărora până la urmă Moldova va primi doar 200 de milioane din creditul promis de Rusia. „Suma rămâne de 500 de milioane. În prezent, avem nevoie de aproape 200 de milioane pentru contractele pe care le avem. Restul nu le vom debursa pentru a nu plăti dobânda”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii.

La sfârșitul lui noiembrie 2019, președintele Igor Dodon anunța că Republica Moldova ar urma să ia un credit de la Federația Rusă, în valoare de 500 de milioane de dolari, bani care se vor investi în proiecte de infrastructură.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG