Linkuri accesibilitate

Se închide parțial și temporar granița americano-canadiană


Președintele american Donald Trump și premierul canadian Justin Trudeau la summitul NATO de la Londra, 3 decembrie 2019.
Președintele american Donald Trump și premierul canadian Justin Trudeau la summitul NATO de la Londra, 3 decembrie 2019.

Frontiera dintre Statele Unite și Canada va fi închisă pentru traficul neesențial, a scris miercuri pe Twitter președintele american Donald Trump, adăugând că detaliile vor fi anunțate mai târziu, iar măsura luată din cauza epidemiei de coronavirus nu va afecta comerțul dintre cele două țări. Închiderea de comun acord, temporară a graniței a fost confirmată de premierul canadian, Justin Trudeau.

Statele Unite și Canada au economii foarte integrate, iar o interdicție strictă de circulație ar cauza probleme majore industriei de automobile, ca și transporturilor de alimente și medicamente.

Canada și-a închis de luni granițele pentru mulți străini, dar nu și pentru americani. Această excepție i-a înfuriat pe mulți locuitori ai provinciei canadiene Columbia Britanică, vecina de la nord a statului american Washington, unul din cele mai afectate de epidemia de coronavirus.

XS
SM
MD
LG