Linkuri accesibilitate

Un nou protest al reprezentanților sectorului HoReCa la Chișinău


Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău a fost plină astăzi de proprietari și angajați ai sectorului HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), care au ieșit la un nou protest. Ei au cerut deschiderea localurilor de alimentație publică cât mai curând. Totodată, și-au exprimat nemulțumirea față de decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică de a permite localurilor să funcționeze cu respectarea distanței de 1,5-2 metri între clienți. Participanții la protest au purtat măști, mănuși și au respectat distanța între ei de cel puțin un metru, informează agenția IPN.

Manifestanții au cerut demisia directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care, potrivit lor, nu poate înțelege situația proastă în care se află cei din sectorul HoReCa.

La începutul acestei săptămâni, Nicolae Furtună a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că serviciile HoReCa nu vor putea fi reluate din 15 iunie, dacă numărul cazurilor de COVID-19 nu va scădea.

Antreprenorii dau asigurări că sunt capabili și sunt gata să aibă grijă de sănătatea clienților lor. Localurile trebuie să se deschidă pentru că angajații au nevoie de un loc de muncă pentru a-și câștiga existența.

Reprezentanții sectorului HoReCa sunt la al treilea protest de acest fel. Ei spun că, după ultimele două, guvernarea nici măcar nu a venit cu o reacție.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG