Linkuri accesibilitate

R.Moldova: un număr record de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi


Un număr neobișnuit de mare de 406 cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 a fost confirmat în R. Moldova joi, ridicând numărul total la 10 727, a anunțat secretarul de stat din ministerul sănătății, Constantin Rîmiș.

Numărul record de cazuri noi într-o singură zi a fost confirmat în urma a 1 802 investigații. Și rata confirmării rămâne deosebit de înaltă, infecția fiind depistată aproape la fiecare al patrulea test.

Joi, au fost înregistrate încă patru decese cauzate de COVID-19, numărul total ridicându-se la 375.

Din totalul cazurilor de contaminare, 4 280 rămân cazuri active.

Datele îngrijorătoare de joi se suprapun pe ridicarea treptată a restricțiilor antiepidemice, inclusiv redeschiderea piețelor din Chișinău și Bălți, a centrelor comerciale și anularea interdicției de a se oficia slujbe cu public în interiorul bisericilor.

Reacționând la creșterea alarmantă a numărului de noi contaminări, fostul premier, Maia Sandu a cerut demisia conducerii țării, de la președinte la premier sau cel puțin al ministrului Sănătății. Lidera PAS susține că guvernul este total depășit de situația creată de pandemia de COVID-19 și a pierdut contactul cu realitatea.

XS
SM
MD
LG