Linkuri accesibilitate

Igor Dodon a cerut Armatei Naționale să supravegheze respectarea măsurilor antiepidemice


Președintele Igor Dodon a semnat un decret prin care a cerut Armatei Naționale să acorde sprijinul necesar în menținerea ordinii publice și supravegherea modului în care persoanele fizice și juridice respectă măsurile antiepidemice. Igor Dodon a anunțat pe Facebook, sâmbătă seara, că a semnat decretul la solicitarea Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică.

Șeful statului a mai apelat la intervenția Armatei Naționale la începutul pandemiei (pe 24 martie), după care Armata Națională a desfășurat pe străzile capitalei sute de soldați și tehnică miliară pentru misiuni de patrulare. Militari au fost implicați și în paza localităților aflate în carantină.

Înmulțirea cazurilor de COVID-19 a determinat guvernul de la Chișinău să anunțe, vineri, 12 noi măsuri de prevenție. Între altele, bugetarii ar urma să muncească începând cu 15 iunie în cicluri de două săptămâni consecutive și va fi încurajat lucrul de la distanță.

Joi și vineri, în Republica Moldova s-a înregistrat un număr record de cazuri confirmate de infectare (între 300 și 400 pe zi), cel mai mare de la începutul pandemiei. Duminică, 14 iunie, numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 11 459, iar al deceselor provocate de infecție – la 399.

XS
SM
MD
LG