Linkuri accesibilitate

Ucraina: 6 milioane de dolari mită în dosarul Burisma - nicio legătură cu Hunter Biden, spun oficialitățile


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la o întâlnire cu șefii structurilor anticorupție
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la o întâlnire cu șefii structurilor anticorupție

În Ucraina, oficiali din cadrul procuraturii anticorupție au spus că li s-a oferit mită în valoare de 6 milioane de dolari pentru a opri investigația împotriva șefului companiei energetice Burisma, care l-a avut în comitetul director pe Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte democrat al SUA, Joe Biden.

Procurorul-șef anticorupție Nazar Holodnițki a declarat sâmbătă, 13 iunie, că nu există nicio legătură între Biden junior, Biden senior și presupusa ofertă de mită.

Compania de petrol și gaze Bursma a ajuns în centrul unui scandal, care a dus la declanșarea procedurii de demitere (fără o finalitate însă) a președintelui SUA, Donald Trump. Democratul Joe Biden ar putea fi contracandidatul republicanului Donald Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie anul acesta.

Oficialitățile ucrainene au spus că mita a fost oferită pentru mușamalizarea unor probe existente împotriva lui Mikola Zlocevski, fostul șef al companiei Busirma și fost ministru al ecologiei, stabilit acum în străinătate, acuzat și pentru abuz de putere în funcție.

Într-un comunicat de presă, compania Busirma a respins orice legătură cu acest caz de mită anunțat de oficialități.

XS
SM
MD
LG