Linkuri accesibilitate

La Minsk, unul din liderii opoziției belaruse, Mikalai Statkevici a fost condamnat din nou la 15 zile de închisoare


Mikalai Statkevici

La Minsk, unul din liderii opoziției belaruse, Mikalai Statkevici, a fost condamnat din nou la 15 zile de închisoare, nu înainte să expire termenul unei alte pedepse similare la care politicianul a fost condamnat anterior. Anunțul a fost făcut luni de soția sa, Marina Adamovici. Potrivit acesteia, verdictul a fost pronunțat în absența lui Mikalai Statkevici şi a avocatului său.

Judecătorii de la Minsk l-au condamnat pe Mikalai Statkevici în baza unui articol din Codul infracțiunilor administrative privind „încălcarea procedurii de organizare și desfășurare a acțiunilor de masă”.

Mikalai Statkevici a fost arestat, pe 31 mai, în timp ce se îndrepta spre locul unei manifestații organizate de opoziție.

Anterior, Comisia Electorală Centrală de la Minsk a refuzat să-l înregistreze pe Mikalai Statkevici în calitate de candidat la președinția țării, pe că acesta a fost condamnat, în 2011, la șase ani de închisoare, pentru organizarea unei revolte.

De câteva săptămâni, autoritățile de la Minsk duc o campanie aprigă împotriva posibililor candidați ai opoziției la alegerile prezidențiale ce ar urma să aibă loc pe 9 august.

Astfel, la câte 15 zile de detenție au mai fost condamnate și alte persoane care au participat, pe 31 mai, la colectarea semnăturilor în favoarea participării reprezentanților opoziției la alegerile prezidențiale.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG