Linkuri accesibilitate

Mike Pompeo: În luptă cu pandemia, cel mai bine pregătite sunt statele democratice


Mike Pompeo

Statele democratice sunt cel mai bine pregătite să facă față unor crize ca pandemia, este de părere secretarul american de stat, Mike Pompeo, care a subliniat, în cadrul unei declarații, eforturile SUA în menținerea democrației și asigurarea respectării drepturilor omului, ca măsură de răspuns la pandemia de coronavirus.

„În răspunsul la epidemia COVID-19, guvernele nu ar trebui să folosească boala ca scuză pentru a oprima oameni sau idei”, a declarat şeful diplomaţiei americane, citat de Vocea Americii. Potrivit lui Pompeo, „regimurile autoritare nu sunt echipate pentru a face față crizei provocate de această pandemie”.

„Societățile care respectă și protejează drepturile omului, libertățile fundamentale, instituțiile democratice și statul de drept sunt cele mai în măsură să facă față crizei în mod transparent și eficient”, a declarat secretarul de stat.

Pompeo a menționat totodată că guvernul american folosește diplomația bilaterală, asistența pentru țările străine și alte instrumente și resurse de politică externă pentru a promova normele democratice și pentru combaterea reacțiilor autoritare în fața pandemiei.

Secretarul de stat Pompeo a subliniat, în special, măsurile luate de Statele Unite în ceea ce privește un șir de țări, printre care și Republica Moldova, unde în baza asistenței oferite de Washington au fost achiziționate măști, mănuși și antiseptice de protecție pentru cinci canale mass-media independente, astfel încât acestea să-și poată continua nestingherit activitatea.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG