Linkuri accesibilitate

Mike Pompeo a explicat decizia SUA de a închide consulatul Chinei de la Houston


Mike Pompeo

Statele Unite au dispus închiderea consulatului Chinei din orașul Houston, pentru a proteja proprietatea intelectuală și informațiile cu caracter privat ale americanilor.

Aflat în vizită la Copenhaga, miercuri, secretarul de stat Mike Pompeo a acuzat China de „furt sistematic” al proprietății intelectuale, adăugând că, dacă regimul comunist al Chinei nu-și va schimba comportamentul, Statele Unite își vor proteja securitatea națională, economia și locurile de muncă. „Se fură nu numai proprietatea intelectuală americană, dar și cea europeană, iar asta înseamnă sute de mii de locuri de muncă în Europa și America furate de partidul comunist al Chinei”, a mai spus Pompeo.

Relația dintre principalele două economii ale lumii, care era deja marcată de neînțelegeri în chestiuni ca drepturile asupra proprietății intelectuale, tehnologia 5G și drepturile omului, s-a înrăutățit și mai mult de la începutul pandemiei.

China a spus că închiderea consulatului său de la Houston reprezintă o „escaladare fără precedent” și că va lua măsuri de răspuns, dacă Washingtonul nu-și anulează decizia.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG