Linkuri accesibilitate

La Habarovsk continuă protestele. Manifestanții au cerut demisia lui Putin


Proteste la Habarovsk

La Habarovsk continuă protestele împotriva demisiei fostului guvernator al regiunii, Serghei Furgal, și numirii unui șef interimar, Mihail Degtearev. La protestul de miercuri s-a cerut și demisia președintelui Vladimir Putin. Printre lozincile anti-Degtearev, protestatarii au scandat: „Demisia lui Putin!” și „Douăzeci de ani - fără încredere”. Poliția nu a intervenit.

Guvernatorul interimar al regiunii, Mihail Degtearev, a declarat că nu va ieși în fața protestatarilor și că nu intenționează să se întoarcă la Moscova. Declarațiile sale au provocat indignarea manifestanților, care au catalogat numirea sa drept o „lipsă de respect” a autorităților centrale față de locuitorii regiunii.

De pe 11 iulie, la Habarovsk și în alte orașe mari din orientul îndepărtat al Rusiei au loc ample acțiuni de protest în sprijinul lui Furgal. Fostul guvernator a fost arestat pe 9 iulie și escortat la Moscova. El este acuzat că ar fi implicat în organizarea unor asasinate cu 15 ani în urmă, iar un tribunal i-a aplicat măsura de arest preventiv pentru două luni. Furgal respinge acuzațiile, iar susținătorii săi le consideră motivate politic și având legătură cu creșterea a popularității sale în detrimentul celei a partidului de guvernământ, Rusia Unită.

Pe 20 iulie, Putin l-a demis pe Serghei Furgal din postul de guvernator, numindu-l în funcția de șef interimar al regiunii pe deputatul Dumei de Stat, Mihail Degtearev.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG