Linkuri accesibilitate

Zelenski și Putin au vorbit despre conflictul din Donbas, înaintea unui nou armistițiu


Președinții Vladimir Putin și Volodimir Zelenski (imagine combo)
Președinții Vladimir Putin și Volodimir Zelenski (imagine combo)

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, au vorbit despre situația din zona de conflict din regiunea Donbas. Cei doi lideri au discutat la telefon cu câteva ore înainte ca un nou armistițiu să înceapă luni, 27 iulie, după miezul nopții. Zelenski și Putin au salutat încetarea focului între trupele guvernamentale ucrainene și separatiștii sprijiniți de Moscova.

Un comunicat al președinției de la Kiev precizează că Zelenski i-a atras atenția lui Putin că sunt necesare noi eforturi pentru eliberarea cetățenilor ucraineni deținuți în Rusia, în regiunile controlate de separatiști în estul Ucrainei și în Crimeea anexată.

La rândul său, potrivit Kremlinului, Putin i-a spus lui Zelenski că decizia Ucrainei de a organiza alegeri locale contravine acordurilor de la Minsk menite să reglementeze prin metode pașnice conflictului declanșat în 2014.

În anunțul făcut de Președinția de la Kiev se spune că menținerea regimului de încetare a focului în Donbas ar putea să deschidă calea și spre îndeplinirea altor prevederi ale înțelegerilor de la Minsk.

XS
SM
MD
LG