Linkuri accesibilitate

Rusia intenționează să implementeze un program de „vaccinare extinsă” anti-COVID


Ministrul rus al sănătății Mihail Murașko
Ministrul rus al sănătății Mihail Murașko

Rusia intenționează să implementeze „vaccinarea extinsă” împotriva noului coronavirus în luna octombrie, a declarat astăzi ministrul rus al sănătății.Vorbind jurnaliștilor din Nijni Novgorod, ministrul Mihail Murașko a spus că profesorii și lucrătorii medicali vor avea prioritate pentru programul de vaccinare.

Murașko nu a oferit alte detalii despre vaccin sau programul de vaccinare. La începutul săptămânii, agenția Reuters a relatat că o sursă nenumită ar fi spus că un posibil vaccin împotriva COVID-19 ar urma sa fie aprobat de guvern în această lună. Se presupune că Rusia ar avea în lucru două vaccinuri în curs de aprobare - unul dezvoltat de Institutul Gamaleia din Moscova, în cooperare cu Ministerul Apărării, și unul elaborat de laboratorul de cercetare Vektor din Novosibirsk.

Într-o audiere ieri, în fața unei comisii a Congresului Statelor Unite ale Americii. Anthony Fauci, expertul cel mai important al Statelor Unite în boli infecțioase și-a exprimat îngrijorarea cu privire la vaccinurile COVID-19 despre care se relatează că ar fi în curs de dezvoltare în Rusia și China. „Sper că chinezii și rușii testează efectiv vaccinul înainte de a administra vaccinul oricui”, a spus Fauci.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG