Linkuri accesibilitate

Funcţionarul public, Covid, 16 mii de lei…


De ce nu ar primi 16 mii de lei şi un şofer de troleibuz testat pozitiv? Munca lui e mai puţin importantă?

Funcţionarul public, Covid, 16 mii de lei…
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

Încă în aprilie preşedintele Dodon a declarat ritos că toți funcţionarii publici testați pozitiv cu COVID-19 vor primi un suport financiar de 16 mii de lei, indiferent de locul în care s-au infectat. Şi Guvernul acum acordă o indemnizație de 16 mii de lei angajaților din sistemul medical și din unele instituții bugetare care s-au contaminat cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Mă bucur că funcţionarii de stat care se îmbolnăvesc primesc acest ajutor. Totuşi, am cîteva nedumeriri pe care vreau să le înşir aici. Faptul că funcţionarii de stat au fost puşi pe acelaşi palier cu medicii care luptă cu virusul demonstrează încă o data că clasa funcţionarilor e una privilegiată în Republica Moldova. În fond, de ce nu ar primi 16 mii de lei şi un şofer de troleibuz testat pozitiv? Munca lui e mai puţin importantă? Iar dacă îmi amintesc de comportamentul reprobabil al unor funcţionari pe care i-am întîlnit în anii tranziţiei, chiar nu mai înţeleg de ce această clasă socială e atît de importantă. Dar să revenim la subiect.

Îmi spunea deunăzi un om că a intrat în primăria unui sat şi acolo erau destui funcţionari cu masca pe-o ureche. Prin urmare, şi printre funcţionarii publici există oameni care respectă normele sanitare şi care le cam ignoră. Întrebarea mea este următoarea: trebuie să primească 16 mii de lei şi funcţionarul de stat care a cam ignorant normele sanitare? Sau acest detaliu nu contează şi nu poate fi verificat? Şi îi băgăm în aceeaşi oală a beneficiarilor de 16 mii de lei şi pe cel care a purtat conştiincios masca şi pe cel căruia i s-a iţit mereu nasul deasupra măştii?

Vreau să înţeleg dacă noi, contribuabilii, trebuie să-I plătim 16 mii de lei unui funcţionar infectat care a sfidat normele sanitare numai pentru statutul pe care îl are… E doar o întrebare, pesemne retorică…

XS
SM
MD
LG