Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, va fi inaugurat Centrul operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică, proiect realizat cu sprijinul Uniunii Europene și OMS.

Asociația Sociologilor și Demografilor va prezenta rezultatele unui studiu cu tema: „Stratificarea socială în Republica Moldova după trei decenii de independență”.

Va avea loc ședința Consiliului Audiovizualului.

Expediția muzicală „La La Play” a orchestrei simfonice de tineret „Moldovan National Youth Orchestra” va face un popas la Spitalul Clinic din orașul Ungheni. Tinerii muzicieni vor susține un concert și în satul Congaz din autonomia găgăuză.

Pe plan extern:

Adjunctul secretarului de stat american Stephen Biegun începe o vizită de două zile la Moscova, unde principala temă de discuții va fi criza post-electorală din Belarus. Luni, Biegun s-a întâlnit la Vilnius cu lidera opoziției belaruse, Svetlana Țihanovskaia, care a candidat în alegerile prezidențiale de pe 9 august, din Belarus, și ale căror rezultate a generat un val de proteste fără precedent. Actualul președinte Aleksandr Lukașenko s-a declarat învingător în scrutinul despre care opoziția și sutele de mii de protestatari spun că a fost falsificat.

XS
SM
MD
LG