Linkuri accesibilitate

„Țara oportunităților”. A doua seară a Convenției Republicane Naționale din America


Prima Doamnă a Americii, Melania Trump.
Prima Doamnă a Americii, Melania Trump.

Președintele Sttelor Unite Donald Trump s-a aflat în centrul celei de-a doua seri a Convenției Republicane Naționale, care are ca obiectiv central relegerea lui ca președinte. Tema zilei de 25 august a fost „Țara oportunităților”, iar seara a avut un ton mai pozitiv decît prima zi a Convenției, dominată de avertismente sumbre legate de acțiunile fostului vicepreședinte Joe Biden, contracandidatul lui Trump la scrutinul din 3 noiembrie, și ale Partidului Democrat, care l-a desemnat candidat pe Biden.

A doua seară a Convenției Republicane Naționale a fost dominată de discursul Primei Doamne a Americii, Melanie Trump, care le-a spus americanilor că președintele „nu va înceta să lupte pentru voi și pentru familiile voastre”.

Melania Trump s-a referit și la pandemia Covid-9, un punct slab în campania soțului său pentru un nou mandat la Casa Albă. Statele Unite sînt una din țările care au avut cel mai mult de suferit de pe urma pandemiei, cu mai mult de 175.000 de decese, cel puțin 5 milioane 700 de mii de persoane infectate, și pagube însemnate aduse economiei.

Trump, care a fost atacat de Democrați pentru politica sa anti-imigraționistă, a apărut într-o înregistrare video conducînd o ceremonie de naturalizare a cinci imigranți care au devenit cetățeni americani.

Democrați nu s-au lăsat impresionați. „Imigranții și populația latino nu sînt figuranți, iar aceste gesturi goale nu ne vor face să uităm eșecurile lui Donald Trump”, a declarat directoarea mass-media latino a campaniei lui Joe Biden, Jennifer Molina.

XS
SM
MD
LG