Linkuri accesibilitate

Restricții americane impuse mai multor institute de cercetare militare și civile rusești


Imagine generică.
Imagine generică.

Autoritățile americane au impus restricții mai multor institute de cercetare militare și civile rusești, spunînd că sînt implicate în activități de cercetare în domeniul armamelor chimice și biologice.

Între cele 60 de entități rusești și din alte părți ale lumii de pe lista neagră, se află și un laborator al ministerului rus al apărării implicat în încercările de a obține primul vaccin anti-Covid-19 din lume.

Potrivit unei notificări publicate la 27 august în Registrul federal de ministerul american al comerțului, activitățile acestor entități sînt „contrare intereselor de securitate națională și de politică externă ale Statelor Unite.

Oficial, e vorba de impunerea de restricții de licențiere pentru companiile americane care vor să facă afaceri cu companiile rusești și din alte țări ale lumii aflate pe lista neagră.

Într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei ruse la Washington, ambasadorul Anatoli Antonov a spus: „dorim niște clarificări din partea colegilor noștri legate de aceste acuzații nefondate”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG