Linkuri accesibilitate

Potrivit rezultatelor preliminare neoficiale, opoziția a cîștigat la limită alegerile parlamentare din Muntenegru


Sprijinitori ai opoziției din Muntenegru, Podgorița, 31 august 2020

Potrivit rezultatelor preliminare neoficiale, o coaliție condusă de formațiunea pro-sîrbă Frontul Democratic a cîștigat la limită alegerile parlamentare din Muntenegru.

Potrivit Centrului pentru monitorizare și cercetare (CEMI), trei coaliții de opoziție, Viitorul Muntenegrului, Pacea E Națiunea Noastră și Negru și Alb au obținut 41 din cele 81 de locuri ale parlamentului de la Podgorița, celelalte mandate fiind cîștigate între alții de Partidul Democratic al Socialiștilor (DPS), aflat la putere, și de Partidul Național Minoritar Bosniac și Albanez și de Partidul Social Democrat.

Directorul organizației de monitorizare CEMI, Zlatko Vujovici, spune că e posibil ca rezultatul scrutinului să nu fie pus sub semnul întrebării, dar că trebuie așteptate rezultatele oficiale care vor veni de la Comisia electorală de stat.

Președintele Milo Djukanovici, liderul DPS, care a guvernat Muntenegrul în ultimii 30 de ani, a afirmat că partidul său va respecta rezultatele, însă deocamdată nu va recunoaște înfrîngerea.

Lupta pentru majoritatea locurilor „e încă în curs”, a mai spus Djukanovici.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG