Linkuri accesibilitate

Trump a numit violențele de la Kenosha drept acte de „terorism intern”


Președintele Donald Trump la Kenosha

Președintele SUA, Donald Trump, a vizitat Kenosha, statul Wisconsin, pentru a sprijini forțele de ordine și businessul local, după protestele violente care au izbucnit după ce un polițist a rănit un bărbat afroamerican. Trump a folosit vizita pentru a-și promova sloganul „lege și ordine” și a-i critica pe democrați pentru faptul că tulburările în legătură inegalitatea rasială și acțiunile poliției au polarizat societatea înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Protestele din Kenosha au degradat în violențe și jafuri la câteva zile după ce, pe 23 august, un polițist a tras de șapte ori în Jacob Blake, încercând să-l rețină în timpul unei dispute domestice, bărbatul fiind acum paralizat parțial, potrivit familiei sale.

Trump a vizitat centrul orașului Kenosha, unde au fost devastate sau deteriorate sediile a mai bine de 30 de firme în timpul violențelor și jafurilor comise în primele nopți ale protestelor.

„Acestea nu sunt acte de protest pașnic, ci un veritabil terorism intern”, a spus Trump. El a criticat democrații de la conducerea statului Wisconsin pentru că nu au acceptat imediat oferta sa de asistență de la nivel federal.

Președintele a condamnat și retorica anti-poliție, respingând afirmațiile democraților că rasismul ar avea un caracter sistemic, inclusiv în organele de drept.

Wisconsin este considerat un stat important pentru campania electorală prezidențială în care republicanul Trump se confruntă cu rivalul său democrat Joe Biden. Într-un prim discurs important din ultimele săptămâni dedicat violențelor de stradă, pe 31 august, Biden a condamnat jafurile și actele de vandalism, acuzându-l pe Trump s-ar face responsabil de menținerea tensiunilor în țară.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG