Linkuri accesibilitate

SUA comemorează victimele atacurilor teroriste din 2001


Statele Unite vor comemora vineri, 11 septembrie, cea de-a 19-a aniversare a atacurilor teroriste din 2001, în mod diferit față de anii trecuți, din cauza pandemiei de coronavirus.

Președintele Donald Trump și fostul vicepreședinte și candidat al democraţilor la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, Joe Biden, intenționează să viziteze Memorialul Național consacrat victimelor zborului 93 din Pennsylvania, dar nu în același timp.

Memorialul și Muzeul Național din New York și-au anulat tradiția ca rudele să citească cu voce tare numele celor decedați. În schimb, va oferi o înregistrare celor adunați pe site-ul World Trade Center.

Vicepreședintele Mike Pence intenționează să participe la evenimentele de la New York. Biden va participa, de asemenea la ceremonia principală din New York înainte de a se îndrepta spre Pennsylvania.

Atacurile din 11 septembrie au ucis aproape 3.000 de persoane, majoritatea dintre ele atunci când cele două turnuri ale World Trade Center din New York s-au prăbușit.

A fost cea mai gravă acțiune teroristă din Statele Unite și a dus la intervenția militară americană din Afganistan și mai târziu din Irak.

XS
SM
MD
LG