Linkuri accesibilitate

Ministerul Finanțelor de la Chișinău deschide un cont de donații pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale


Ministerul Finanțelor de la Chișinău a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului izbucnit pe 24 septembrie, informează agenția IPN.

Donațiile pot fi făcute în lei moldovenești, dolari americani și euro.

Premierul Ion Chicu a anunțat că marea majoritate a partiturilor din fonoteca Filarmonicii Naționale ar fi salvate. „Am pierdut completamente clădirea, dar ce e mai valoros – colectivul artistic, va continua să activeze și să ne bucure cu creația lor divină! Provizoriu, de pe alte scene artistice. În scurt timp le vom pune la dispoziție și instrumentele muzicale necesare”, a scris premierul într-o postare pe Facebook.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit primele versiuni de izbucnire focului Prima ipoteză este o defecțiune a echipamentului electric. A doua – un scurtcircuit în rețeaua electrică, iar a treia ipoteză este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului - în instituție se făceau lucrări de sudare a unor țevi, precizeaza IPN.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG