Linkuri accesibilitate

Ședința de judecată în dosarul ce-l vizează pe Ilan Șor a fost din nou amânată


Ședința de judecată în dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, programată pentru astăzi, a fost din nou amânată, anunță agenția IPN.

Curtea de Apel Cahul precizează că ședința nu a avut loc întrucât materialele dosarului penal se află la Curtea Supremă de Justiție. Următoarea ședință este programată pentru data de 3 octombrie.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive.

În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG