Linkuri accesibilitate

Partidul Pro Moldova cere statului să compenseze integral tratamentul anti-COVID


La Bălti
La Bălti

Toate cheltuielile de tratament pentru pacienții cu COVID-19 care se tratează la domiciliu pe perioada alertelor de sănătate publică, pandemii și epidemii, trebuie să fie compensate integral de către stat, susțin reprezentanții Partidului Pro Moldova, care au pregătit un proiect de lege în acest sens, informează agenția IPN.

Potrivit formațiunii, costul tratamentului la domiciliu anti-COVID-19, în medie, este de circa cinci-șase mii de lei.

Este absolut inacceptabil ca oamenii cu asigurare medicală să achite costul integral pentru medicamente, precum și costurile de diagnostic și de investigații. În actualele condiții, valoarea și necesitatea asigurării medicale este pusă la îndoială, motiv din care este absolut necesar să readucem echitatea prin compensarea cheltuielilor pentru persoanele care sunt plasate în tratament la domiciliu, a declarat liderul Pro Moldova, Andrian Candu, citat într-un comunicat de presă.

Proiectul Pro Moldova stipulează că, indiferent de statut, cheltuielile de tratament și investigații să fie compensate în proporție de 100%, prin modificarea legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Moldova la 52 029 de cazuri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG