Linkuri accesibilitate

Creșterea numărului de infectări cu coronavirus în Europa îi pune în alertă pe lucrătorii medicali


Imagine generică.
Imagine generică.

Creșterea numărului de infectări cu coronavirus în Europa îi pune în alertă pe lucrătorii medicali deja epuizați, în timp ce autoritățile caută soluții de impunere a unor restricții care să limiteze răspîndirea infectărilor, fără a închide din noi mari părți ale economiei.

În Rusia, care e pe locul patru în lume la numărul de infectări, au fost raportate vineri 12.116 cazuri noi în ultimele 24 de ore. Rusia are confirmate 22.257 de decese, dar criticii spun că oficialitățile nu raportează toate decesele, pentru a ascunde severitatea situației.

În Ucraina, țară cu sproape 42 de milioane de locuitori, infectările aproape că s-au dublat în ultima lună, iar numărul de infectări în ultimele 24 de ore a atins în 9 octombrie un nou record - 5.804 de cazuri de Covid-19.

În Cehia, situația se deteriorează rapid, iar guvernul de la Praga a însăprit restricțiile pentru a preveni răspîndirea infectărilor, care au atins un număr record - 5.394 - în 9 octombrie, a treia zi consecutivă de infectări record.

În Spania, autoritățile au impus starea de urgență la Madrid.

În Germania, cancelarul Angela Merkel și primarii celor mai mari 11 orașe ale țării au decis să simpună măsuri anticoronavirus mai stricte dacă numărul de infectări trece de pragul de 50 la suta de mii de locuitori, în decurs de o săptămână. Merkel declarase mai devreme că prioritatea ei de top este să evite o nouă închidere a economiei și societății, ca în primăvară.

Potrivit datelor de la Johns Hopkins University, pe plan globau au fost înregistrate mai mult de 36 de milioane 500 de mii de infectări și peste un milioan de deccese.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG